Hoofdinhoud

Cultuur

Identiteit het Warenhuis en stukje van de iconische pui

Een veelzijdig cultureel en educatief aanbod


Het kloppend hart van plan Walkwartier is het Warenhuis. Dit onderdeel voor cultuur en educatie heeft twee entrees, die de Houtstraat en de Walstraat met elkaar verbinden. Loop straks maar eens van ingang naar ingang. 

Vergeet tijdens deze wandeling niet om goed om je heen te kijken. Want het veelzijdige, nieuwsgierig-makende aanbod dat hier te halen is, zal je inspireren.


Bewoners en participanten

Je krijgt dit aanbod aangereikt door de toekomstige bewoners van het Warenhuis: de Bibliotheek (NOBB), het Stadsarchief Oss, Centrummanagement Oss, De Firma Streek én het Toeristisch Informatiepunt Oss. Nu al een fraai rijtje, en daar komen nog namen bij.

Op deze afbeelding wordt de Plattegrond van het Warenhuis weergegeven.

Veel te zien, veel te halen

Exposities van het Stadsarchief. Opnames over AI in de podcaststudio. Lezingen en debatten van de Bibliotheek. Het zijn concrete voorbeelden van wat je gaat zien. Van wat er te halen valt. En let op: je raakt verwonderd door nog veel meer.


Ontwerp van Aat Vos

Je zult je welkom voelen op deze plek, want de inrichting is open, verbindend en uitnodigend: het Warenhuis is een stadse huiskamer. De handtekening onder het ontwerp is van Aat Vos. De architect creëert third places: een plek die – naast thuis en je werk – deel uitmaakt van je sociale leven. Aat maakt publieke ruimtes aantrekkelijk. Hij is daar zelfs een meester in.

Ontwerp van de binnenkant van het Warenhuis door Aat Vos

Wie, wat, waar, wanneer?

Ben je nu al nieuwsgierig naar het Warenhuis? Surf dan naar hetwarenhuisoss.nl.