Hoofdinhoud

Cultuur

Identiteit het Warenhuis en stukje van de iconische pui

Een veelzijdig cultureel en educatief aanbod


Het kloppend hart van plan Walkwartier is het Warenhuis. Dit onderdeel voor cultuur en educatie heeft twee entrees, die de Houtstraat en de Walstraat met elkaar verbinden. Loop straks maar eens van ingang naar ingang. 

Vergeet tijdens deze wandeling niet om goed om je heen te kijken. Want het veelzijdige, nieuwsgierig-makende aanbod dat hier te halen is, zal je inspireren.


Bewoners en participanten

Je krijgt dit aanbod aangereikt door de toekomstige bewoners van het Warenhuis: de Bibliotheek (NOBB), Stadsarchief, Centrummanagement Oss, Platform Global Goals, Toeristisch Informatiepunt Oss, STOOOM, K26 en een onderdeel van het Titus Brandsmalyceum. Nu al een fraai rijtje, en daar komen nog namen bij.

Daarnaast hebben verschillende instellingen zich aan het Warenhuis verbonden. Voorbeelden hiervan zijn: Stichting Oss Cultureel, Theater van de Stad (De Lievekamp) en Museum Jan Cunen.

Op deze afbeelding wordt de Plattegrond van het Warenhuis weergegeven.

Altijd wat te beleven

In het Warenhuis krijgen talent, kennis en belangstelling alle vrijheid. Op deze plek verruim je je blikveld en ontwikkel je jezelf. Activiteiten variëren van lezingen en exposities tot virtual reality en gaming. Op welk moment en met welke verwachting je ook binnenwandelt: er is áltijd wat te beleven. Voor iedere Ossenaar.


Ontwerp van Aat Vos

Je zult je welkom voelen op deze plek, want de inrichting is open, verbindend en uitnodigend: het Warenhuis is een stadse huiskamer. De handtekening onder het ontwerp is van Aat Vos. De architect creëert third places: een plek die – naast thuis en je werk – deel uitmaakt van je sociale leven. Aat maakt publieke ruimtes aantrekkelijk. Hij is daar zelfs een meester in.

Ontwerp van de binnenkant van het Warenhuis door Aat Vos

Wie, wat, waar, wanneer?

Ben je nu al nieuwsgierig naar het Warenhuis? Surf dan naar hetwarenhuisoss.nl.