Hoofdinhoud

Wonen

Hier is de uiteindelijke woontoren vanhet walkwartier te zien en de iconische pui

Een toekomstig historische woonlocatie


Eén van de blikvangers van het Walkwartier is de woontoren. Straks kijken de nieuwe penthousebewoners op 48 meter hoogte weg over de stad. Daarmee is de toren nét niet het hoogste gebouw van Oss, want dat blijft de Grote Kerk: deze is 54 meter hoog. 

Het Walkwartier is niet alleen vanwege de hoogte een toekomstig historische woonlocatie, maar vooral dankzij de bijzondere architectuur. Hiermee lijkt het plan zelfs een voorschot te nemen op een monumentenstatus. Voor jou veel belangrijker: je kunt op deze plek volop genieten van een bruisend, groen stadshart. Sterker nog, dit is je tuin.

Huur- en koopappartementen

Het penthouse dat gebouwd wordt op de vijftiende verdieping is één van de 131 appartementen. Dit is niet alleen de hoogste woning van de toren, maar met bijna 190 vierkante meter ook de grootste. De kleinste van dit hoge gebouw vind je op de begane grond; deze heeft een oppervlakte van 53 vierkante meter.

In totaal zijn er 68 koopappartementen, verdeeld over de woontoren en de vleugel aan de Carmelietenstraat. Aan deze straat is ook de hoofdentree van deze woningen. Boven de winkels aan de Walstraat worden 63 huurappartementen met een oppervlakte van 41 tot 125 vierkante meter gebouwd.

Op deze afbeelding is een voorbeeld weergegeven van hoe het walkwatier er uiteindelijk uit komt te zien.

Parkeerkelder

Onder de nieuwbouw komt een parkeerkelder waar plek is voor ruim 140 auto’s van de bewoners van de appartementen. Parkeerterrein De Wal verdwijnt met komst van het Walkwartier.

Meer informatie

Heb je belangstelling of vragen? Dan kun je terecht bij Heidi Oosterveen. Zij werkt bij Van Der Krabben Makelaardij of op de website van Van Wanrooij.