Hoofdinhoud

Winkelen

Aanzicht van het nieuwe pand vanaf wat nu nog parkeerplaats is.

Vooral retail, maar ook horeca en commerciële ruimte


In oktober 1973 opende Vroom & Dreesman de winkeldeuren op de plek van het Walkwartier. Niet als V&D, maar als Vendet: een kersverse formule. Dit concept verdween later uit het straatbeeld, waarna het logo van supermarkt Torro, en later dat van V&D op de gevel stonden. 

Daarna vestigden zich verschillende andere winkels en horecazaken rondom het welbekende warenhuis. Als het Walkwartier in 2024 opent, is er dus al een halve eeuw bedrijvigheid op deze plek. En net zo lang komt het winkelend publiek hier voor kleding, parfum, een broodje of een kop koffie. Bij wie Ossenaren straks precies terecht kunnen? Dat is nu nog niet bekend, maar dát ze er terecht kunnen is zeker.


Retail

Aan de Walstraat is ongeveer 2.200 vierkante meter gereserveerd voor detailhandel. Ondernemers kunnen units huren vanaf tweehonderd vierkante meter.


Horeca

Op de hoek van de Molenstraat en Carmelietenstraat is ruimte voor een horecazaak van 385 vierkante meter. Mét een terras op het zonnige zuiden en een verbinding met het Warenhuis.


Commerciële ruimte

Ook is er zo’n 450 vierkante meter die als commerciële ruimte wordt ingevuld: voor een zakelijke of maatschappelijke dienstverlener of een organisatie op het gebied van cultuur en ontspanning.

Hier is een plattegrond afgebeeld waarop aangegeven wordt waar de retail zich uiteindelijk in het pand zal bevinden.

Meer informatie

Heb je belangstelling of vragen? Dan kun je terecht bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling.