Hoofdinhoud

Heb je vragen?

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via: info@walkwartier.nl.

collage afbeelding

Neem contact op met de gemeente Oss. Zij zullen binnen de mogelijkheden van de openbare ruimte, en samen met jou, zoeken naar een passende oplossing.

Nee hoor, dit is niet nodig. De verwijdering van asbest gebeurt met grote zorg.

De sloopwerkzaamheden starten op 1 april 2021 en duren ongeveer tot 30 september. Waarschijnlijk kan de bouw daarna in het eerste kwartaal van 2022 starten. De oplevering van het Walkwartier staat medio 2024 gepland, dit is inclusief het werk in de omgeving van het walkwartier.  

Het Walkwartier wordt gebouwd op een plek met een hoge archeologische verwachtingswaarde. Als de fundering van de huidige gebouwen is verwijderd, maken archeologen proefsleuven over het hele gebied. Vinden ze iets van waarde? Dan ontgraven ze het terrein verder voor nader onderzoek. 

Via deze link volg je live de sloop- en bouwwerkzaamheden. Daarnaast wordt er regelmatig een update geplaatst onder nieuws waarin we je meenemen met de actuele werkzaamheden onder de naam een 'rondje bouw'.

Op dit gebied zijn er normen en wetten waaraan voldaan moet worden. De mate van overlast wordt dan ook continu gemonitord. Ervaar je toch overlast? Meld dit dan via info@walkwartier.nl. Het liefst met een onderbouwing, foto’s of een video.

Als de schade door bouwwerkzaamheden is veroorzaakt, neem je direct contact op met Bouwbedrijf Berghege. Zij zullen dan een expert inschakelen. Dateert de schade nog uit de sloopfase? Dan benader je de firma Gubbels.

Veiligheid is een belangrijke pijler bij de ontwikkeling van het Walkwartier. Meld je daarom snel bij coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers via info@walkwartier.nl.

Gespecialiseerde bureaus hebben voor aanvang van de werkzaamheden alle flora en fauna in kaart gebracht. Ook controleren zij of er geen schade aan de natuur wordt aangebracht. Coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers kan je alles vertellen over de actualiteiten.

Alleen tijdens de sloop blijft een groot deel van het parkeerterrein beschikbaar. Dat zal tot begin oktober 2021 zijn. Zodra de bouw start, worden de parkeerplaatsen onderdeel van de bouwplaats. 

Nee, dit plein wordt ingericht als een nieuwe verblijfsruimte. Met veel groen. Wel worden er langs de Carmelietenstraat parkeerplaatsen gemaakt voor kort parkeren. 

Vanwege veiligheidsredenen zijn de parkeerplekken voor mindervaliden op De Wal eerder weggehaald. Andere mogelijkheden dichtbij het stadshart vind je nu bij de Eikenboomgaard, aan de Oostwal en achter de HEMA (Boschpoorthof).

Alleen op de aangewezen plekken: waar de fietsrekken staan. Zet je de fiets tegen de bouwafrastering? Dan zorgt-ie voor struikelgevaar. Ook wordt de fiets dan gemakkelijker gestolen, omdat je hem niet vast kan zetten.

Over het trottoir met de fiets aan de hand. 

 Ja dat mag. Er is een sprinkler installatie aanwezig in de parkeergarage.

Heb je belangstelling in een huur- of koopappartement? Of wil je eerst meer weten? Dan kun je terecht bij Heidi Oosterveen. Zij werkt bij Van Der Krabben Makelaardij.

Daar weet de makelaar alles van. Bel met Heidi Oosterveen van Van der Krabben Makelaardij via 0412 – 632 928.

De scootmobiel moet op uw eigen terrein gestald worden (niet in de openbare ruimte).

Ja, de bodem is geschikt om op te wonen! 

Goeie vraag, maar helaas hier geen antwoord voor je. Wellicht kan Centrummanagement Oss je helpen.

De toekomstige bewoners hebben al een schitterende website. Neem een kijkje op www.hetwarenhuisoss.nl

 

Er zijn geen vaste momenten waarop rondleidingen gegeven worden. Wel laat coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers je graag alles zien. Neem contact met hem op via info@walkwartier.nl.

Ook leuk: er zijn speciale kijkgaten in de bouwafrastering gemaakt. Zo kun je de bouw met eigen ogen volgen.

Jazeker, maar wel op de speciaal aangewezen vlakken in de Walstraat en de Molenstraat.

Jazeker! Je vindt een brievenbus in de bouwafrastering aan het Walplein. Coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers leegt deze wekelijks en zorgt ervoor dat je brief op de juiste plek terecht komt. Verder maakt Bas - te herkennen aan zijn gele jas - elke week een rondje op de bouw.

Hier vind je uitgestippelde routes voor chauffeurs, bouwvakkers, scholieren, minder validen et cetera.

Als er gegronde bezwaren komen, dan kan dit tot vertraging leiden. Er zijn nog geen bezwaren binnengekomen. 

Om niets te missen, kun je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kun je altijd even bellen naar 140412 of een mail sturen naar info@walkwartier.nl