Hoofdinhoud

Heb je vragen?

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via: info@walkwartier.nl.

collage afbeelding

Nee hoor, dit is niet nodig. De verwijdering van asbest gebeurt met grote zorg.

Eind april 2022 is de bouw écht begonnen. De oplevering van het Walkwartier staat gepland in de zomer van 2024. 

De archeologische verwachtingswaarde was hoog, maar er is tijdens het onderzoek niets van waarde gevonden.

Je kunt live meekijken met de webcam. Ook wordt er op de nieuwspagina regelmatig een update gedeeld via de rubriek Rondje bouw.

Er zijn normen en wetten waaraan voldaan moet worden. De mate van overlast wordt dan ook continu gemonitord. Ervaar je toch overlast? Neem dan contact op met Bouwbedrijf Berghege via 0412 – 633 977. Het liefst met een onderbouwing, foto’s of een video.

Als de schade door bouwwerkzaamheden is veroorzaakt, neem je direct contact op met Bouwbedrijf Berghege. Zij zullen dan een expert inschakelen. Dateert de schade nog uit de sloopfase? Dan benader je de firma Gubbels.

Veiligheid is superbelangrijk bij de ontwikkeling van het Walkwartier. Meld je daarom snel bij coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers via info@walkwartier.nl.

Gespecialiseerde bureaus hebben voor aanvang van de werkzaamheden alle flora en fauna in kaart gebracht. Ook controleren zij of er geen schade aan de natuur wordt aangebracht.

Nee, de parkeerplaatsen zijn onderdeel geworden van de bouwplaats. Straks komt hier een plein.

Nee, dit plein wordt ingericht als een nieuwe verblijfsruimte. Met veel groen. Wel worden er langs de Carmelietenstraat parkeerplaatsen gemaakt voor kort parkeren. 

Dat kan op drie plekken: bij de Eikenboomgaard, aan de Oostwal en achter de HEMA (Boschpoorthof).

Alleen op de aangewezen plekken: waar de fietsrekken staan. Zet je de fiets tegen de bouwafrastering? Dan zorgt-ie voor struikelgevaar. Ook wordt de fiets dan gemakkelijker gestolen, omdat je hem niet vast kan zetten.

Over de stoep met de fiets aan de hand.

Ja dat mag. Er is een sprinkler installatie aanwezig in de parkeergarage.

Heb je belangstelling in een huur- of koopappartement? Of wil je eerst meer weten? Dan kun je terecht bij Heidi Oosterveen. Zij werkt bij Van Der Krabben Makelaardij.

Daar weet de makelaar alles van. Bel met Heidi Oosterveen van Van der Krabben Makelaardij via 0412 – 632 928.

De scootmobiel moet op eigen terrein gestald worden. En dus niet in de openbare ruimte.

Ja, de bodem is geschikt om op te wonen!

Goeie vraag, maar hier hebben we nog geen antwoord voor je. Van Wanrooij Projectontwikkeling is druk met de zoektocht naar huurders.

De toekomstige bewoners hebben al een schitterende website. Neem een kijkje op www.hetwarenhuisoss.nl

 

Neem contact op met de gemeente Oss. Zij zullen binnen de mogelijkheden van de openbare ruimte, en samen met jou, zoeken naar een passende oplossing.

Er zijn geen vaste momenten waarop rondleidingen gegeven worden. Wel laat coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers je graag alles zien. Neem contact met hem op via info@walkwartier.nl

 

Ook leuk: er zijn speciale kijkgaten in de bouwafrastering gemaakt. Zo kun je de bouw met eigen ogen volgen.

Ja hoor, maar wel op de speciaal aangewezen vlakken in de Walstraat en de Molenstraat.

Jazeker! Je vindt een brievenbus in de bouwafrastering aan het Walplein. Coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers leegt deze wekelijks en zorgt ervoor dat je brief op de juiste plek terecht komt.

Hier vind je uitgestippelde routes voor chauffeurs, bouwvakkers, scholieren, minder validen et cetera.

Als er gegronde bezwaren komen, dan kan dit tot vertraging leiden. Er zijn nog geen bezwaren binnengekomen. 

Om niets te missen, kun je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kun je altijd even bellen naar 140412 of een mail sturen naar info@walkwartier.nl