Hoofdinhoud
Terug

Streep door fietsverbod; spookfietsers opgelet!

juli 2022

Vanaf 1 augustus geldt het gedeeltelijke fietsverbod in de Carmelietenstraat niet meer. Zo luidde de boodschap deze week van Dolf Warris aan de gemeenteraad. Net zoals voor de personenauto-, bouw- en vrachtverkeer wordt de straat ook voor fietsers een eenrichtingsweg. 

Waarschuwing voor spookfietsers

Op de fiets vanuit de Molenstraat de Carmelietenstraat door? Dat kan dus weer. Maar vanuit de Walstraat of de Burgwal is het nog steeds niet toegestaan. Of er verkeersgebruikers zullen zijn die dit negeren? Misschien wel. Maar deze spookfietsers moeten weten dat er twee onoverzichtelijke bochten in de versmalde straat zitten. En daar kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan.

 

 

Klein ommetje veiliger

Door de wegversmalling én het verwachte bouwverkeer is het voor alle verkeersdeelnemers veiliger als je jouw centrumroute aflegt via de fietsstraat of de Oostwal. En… dat is slechts een klein stukje om. Vanuit de Molenstraat ga je dan via de Haarviltstraat naar de fietsstraat. En vanuit de Burgwal kun je via de Walstraat naar de Oostwal.

 

Meekijken

Meekijken op de bouw van het Walkwartier: dat wordt graag gedaan. Maar het is ongewenst om de versmalde Carmelietenstraat te stoppen. Daarvoor is er de webcam en zijn er extra kijkgaten gemaakt in de Walstraat en de Molenstraat. Op veilige plekken.  

 

Verkeersplan

Mogelijk volgen er meer maatregelen voor fietsers. Volgens het Walkwartier-verkeersplan, dat geschreven is om veilig te kunnen bouwen én tegelijkertijd zoveel mogelijk activiteiten en bewegingen door te laten gaan, worden fietsers straks vriendelijk verzocht om ook de Molenstraat en de Walstraat te mijden. Net als de drie ‘gangstraten’ richting de Heuvel en de Heuvelstraat.

 

Waarom? Omdat er naast de terrassen van vergunninghouders én de calamiteitenroute simpelweg geen plek voor is. Hierover volgen nog onderzoeken, metingen en gesprekken.

 

Jouw begrip?

Ook al is het af en toe even wennen, leveren maatregelen irritaties op en moet je soms iets verder fietsen… wordt er om ieders begrip gevraagd. Het zijn slechts kleine pijntjes die nodig zijn voor een veilige bouw in een nog steeds levendig centrum.