Hoofdinhoud
Terug

Worden mindervaliden en slechtzienden nou geweerd?! Nee joh.

juli 2021

Een icoontje van een persoon in een rolstoel én een icoontje van een persoon met een blindenstok. Samen op een verkeersbord. Daaromheen: een rode cirkel. Daaroverheen: een rode streep. Toegegeven, dat ziet er niet heel vriendelijk uit. Maar dat ís het wel.

Voor mindervaliden en slechtzienden is juist een veel toegankelijkere route uitgestippeld naar het centrum. Dankzij de omleiding vermijden ze de straten die door de bouwafrastering veel smaller zijn geworden. Ook ondervinden ze hierdoor geen hinder van de sloop- of bouwwerkzaamheden of van het bouwverkeer.

 

Samen met Adviesraad Sociaal Domein

De routing en bewegwijzering zijn zorgvuldig uitgewerkt in samenwerking met de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Oss. Op verzoek van de adviesraad is de omleiding duidelijk aangegeven op straat. Niet met de welbekende gele verkeersborden, maar met een stijlvolle Walkwartier-variant.

 

Verduidelijking

Ondanks de goede bedoelingen hebben de borden – ze hingen een paar dagen in het Osse centrum – tot onbegrip geleid. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit recht te zetten, worden de borden binnenkort verduidelijkt. Hierdoor zijn mindervaliden en slechtzienden niet alleen van harte welkom, maar zullen ze zich ook van harte welkom voelen.

 

Medio oktober hangen ze weer

Momenteel overleggen alle betrokken partijen over de beste aanpak. Waarschijnlijk zijn de borden medio oktober weer zichtbaar. Dit wordt dan gecombineerd met de wegbewijzering die de aangepaste verkeerssituatie in de Carmelietenstraat duidelijk maakt.