Hoofdinhoud
Terug Michael van den Brink kijkend naar het projectboek

De commerciële ruimtes van het Walkwartier: een update

mei 2023
In gesprek met
Michael van den Brink
Projectontwikkelaar bij Van Wanrooij Projectontwikkeling
Michael van den Brink Projectontwikkelaar bij Van Wanrooij Projectontwikkeling
Èn
Jeroen Brouwer
Hoofd vastgoed bij Van Wanrooij Projectontwikkeling
Portretfoto van Jeroen Brouwer

Winkels, horeca en dienstverleners. Die komen straks verspreid te zitten op de begane grond van het Walkwartier. Wie dat precies zijn? Dat kunnen Michael van den Brink en Jeroen Brouwer van Van Wanrooij Projectontwikkeling nog niet vertellen. Wel gebeurt er achter de schermen al van alles. Een update uit ’s-Hertogenbosch…

Terwijl de bouw de hoogte in schiet, gaan makelaars de diepte in. Van Wanrooij heeft RSP Makelaars en Van der Krabben Makelaardij ingeschakeld om commerciële huurders te vinden. “De eerste huurvoorstellen gaan al via de mail op en neer”, aldus Jeroen Brouwer, hoofd vastgoed bij de ontwikkelaar. Staan er ook al handtekeningen op? “Nee, dat nog niet. Maar er lopen meerdere gesprekken.”

 

Op tekening

Onder de woontoren aan de Carmelietenstraat staan twee units van 200 vierkante meter ingetekend. Op de hoek van de Molenstraat met de Carmelietenstraat een riante horecazaak, met twee terrassen. En in de Walstraat is de plint bestemd voor 2.200 vierkante meter retail. Michael: “In principe zijn dat elf units, vanaf 93 vierkante meter, maar we kunnen ook ruimtes samenvoegen. Hier komen winkels of horecazaken. Op de units aan de Carmelietenstraat zijn uiteenlopende functies toegestaan: van sportschool en fysiotherapiepraktijk tot notaris- en accountantskantoor.”

"Onze voorkeur gaat uit naar een goede mix als aanvulling op het bestaande aanbod"
Jeroen Brouwer

Hoofd vastgoed bij Van Wanrooij Projectontwikkeling

Nog meer waarde

Om de juiste huurders te vinden, zet Van Wanrooij doelgericht marketing in en voert het bedrijf een doelgroepenanalyse uit. Uiteraard hebben Michael en Jeroen wel al een ideaalplaatje in gedachten. “Daarover hebben we veel contact met Centrum Management Oss en de gemeente.”, vertelt Jeroen. “Onze voorkeur gaat uit naar een goede mix als aanvulling op het bestaande aanbod. Oftewel: dat wat de stad nog niet heeft. Want daarmee krijgt het Walkwartier nog meer waarde voor Oss. Met grote formules erbij? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Projectontwikkelaars in gesprek

Makelaarsmunitie

RSP Makelaars richt zich vooral op de regionale markt, terwijl Van der Krabben de lokale spelers als geen ander kent. Ook hebben beide makelaars volgens Michael beiden lijntjes genoeg naar landelijke formules. Én ze hebben volgens hem voldoende munitie om mee op pad te gaan. “Qua architectuur en invulling voegt het Walkwartier veel toe aan het centrum”, zegt hij. “En daarmee zal de aantrekkingskracht flink zijn . Ook wordt de openbare ruimte aanzienlijk verbeterd: met een uitbreiding van de fietsstraat, volop groen en natuurlijk de iconische oranje os als speelobject. En tot slot is nieuwbouw per definitie duurzaam in gebruik.”

"We gaan met onze huurders voor een langetermijnrelatie!"
Jeroen Brouwer

Hoofd vastgoed bij Van Wanrooij Projectontwikkeling

Witte rook op komst? 

Maar… natuurlijk zitten inwoners van Oss met smart te wachten op de eerste namen. Dus: wanneer verwacht het Van Wanrooij-duo witte rook? “Op korte termijn hopen we de eerste huurder te kunnen binden”, zegt Jeroen. “Huurders hebben immers ook tijd nodig voor de inrichtingsplannen en de organisatie van de afbouw. Maar in de praktijk kan het soms ook snel gaan. Zeker grote formules zijn wel wat gewend.”

 

“Met onze kennis en ervaring in dergelijke trajecten kunnen we ons flexibel opstellen, en zijn we in staat constructief mee te denken”, vervolgt Jeroen. Het doel is daarbij duidelijk. “We gaan met onze huurders voor een langetermijnrelatie!”