Hoofdinhoud

Bouwlogistiek

Bereikbaarheid

Op  onderstaande tekening wordt de bouwplaats aangegeven met een zogenoemde perimeter. Het is de grens tussen bouw en omgeving, waar de afrastering op staat. Deze perimeter zorgt voor veiligheid, maar natuurlijk ook voor overlast: zo is de omgeving van plan Walkwartier minder goed bereik- en begaanbaar. 

Er veranderen bijvoorbeeld een aantal verkeerssituaties. Deze maatregelen zijn nodig voor een veilig centrum. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij:

 

 • De Carmelietenstraat en de Walstraat worden eenrichtingsverkeer voor auto’s. Je kunt er straks alleen vanuit de Molenstraat in. 
 • Voor fietsers wordt de Carmelietenstraat helemaal afgesloten.
 • Scholieren van het TBL kunnen de ingang aan de Carmelietenstraat niet meer gebruiken. Zij kunnen via de entree aan de Oostwal naar binnen.
 • Fiets je graag naar het centrum? Neem dan de fietsstraat of kom via de Oostwal. Er zijn verschillende plekken om je fiets veilig te stallen, zoals aan de Oostwal en de Kruisstraat.
 • Neem je de auto? Parkeer ‘m dan in parkeergarage Bergoss of op het Anton Jurgensplein. Parkeerterrein de Wal verdwijnt namelijk, net als de parkeerplekken in de Carmelietenstraat.
 • Tot slot komt er een stopverbod in de Walstraat (van nummer 3 tot 34), de Carmelietenstraat en de Molenstraat. Dit geldt overigens voor iedereen: van ouders die hun kinderen naar school brengen tot bevoorradingsverkeer.
 • Wil je een winkel bevoorraden of een klus uitvoeren? Dan kun je het stadshart via de Kruisstraat bereiken. Dit kan tot 11.00 uur en daarna met een ontheffing.
   
  Goed om te weten: de meeste van deze maatregelen gelden niet alleen tijdens de bouw, maar zijn daarna ook blijvend.

Routing bouwverkeer

Om het verkeer in en rondom het centrum niet in de war te brengen of vast te laten lopen, is er voor het bouwverkeer een vaste route uitgestippeld. Inkomend én uitgaand. Ook zijn er vaste bufferplaatsen met een strikte planning, zodat vrachtwagens niet zonder reservering in de openbare ruimte blijven wachten.  
 
Download hier de instructiekaart met daarop de route.

Parkeren bouwlieden

Tijdens de gehele bouw maken bouwlieden tussen 7.00 en 9.00 uur gebruik van een kiss & ride-zone aan de Carmelietenstraat. De chauffeur zet collega’s hier af en parkeert zijn voertuig in parkeergarage Bergoss of op het Jurgensplein. Zo ontstaat er geen wildgroei aan geparkeerde bussen. 

 

Klik hier voor instructiekaart met de parkeermogelijkheden.