Hoofdinhoud
Terug

Het Walkwartier in kerstsferen

december 2021

Donkere dagen? Niet in het centrum van Oss. Als elk jaar is het stadshart in kerstsferen verlicht, maar deze keer op een wel heel speciale manier. Geposteerd staan: een loeigrote hamster op ski’s, een reusachtige damespump én een fotolijst van vier bij vier meter. En sinds deze week… veertien kerstklokken rondom het Walkwartier.

“We willen centrumbezoekers een warm gevoel geven”, vertelt Bianca Hoegée van Centrummanagement Oss. Zij vormt samen met ondernemers Wouter Wehberg en Frank Erren de werkgroep ‘sfeerverlichting’. “Én we willen mensen een echte beleving bieden. Naast de lampen die van 9.00 tot 23.00 uur branden, hebben we dan ook nog veel meer in petto.”

Een hamster van lichtjes met zijn ski's in de hand.

Winter in Oss

Zo staat er op de Heuvel een grote kerstboom en een winterpaviljoen, waar elke Ossenaar met een kort optreden zijn talenten kan etaleren. En verder is de campagne Winter in Oss losgegaan. “Met allerlei activiteiten”, voegt Bianca enthousiast toe. “We gaan curlen, er komt een ijsklimwand én een tube baan van 24 meter. En op zaterdag en zondag zorgen verschillende straatartiesten voor extra gezelligheid. Natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM.”


Driemeterhoge klokken

De kerstklokken rondom het Walkwartier zijn deze week op de bouwafrastering geïnstalleerd door het Osse bedrijf 3TAC, specialist in lichtreclame. Geen alledaagse klus. Bianca: “Er was een hele constructie voor nodig, want de klokken zijn maar liefst drie meter hoog. Maar het is gelukt. Ook hebben ze er op het laatst nog voor gezorgd dat de verlichte neontekst Merry Christmas and a happy new year ronddraait, zodat het voor iedereen goed leesbaar is.”

 

Gerecycled aluminium en decoratie van suikerriet 

Bianca is blij met het feestelijke eindresultaat. En ze besluit haar toelichting met een opmerking die mogelijk voor een nóg warmer gevoel zorgt. “Van de armaturen die boven de straten hangen, is het aluminium gerecycled. En de decoratie is geprint van suikerriet, waardoor dit deel kan worden teruggegeven aan de natuur!”

Gerelateerd nieuws