Hoofdinhoud
Terug Heidi Oosterveen Makelaar bij Van der Krabben

Makelaar aan het woord

mei 2021
In gesprek met
Heidi Oosterveen
Makelaar bij Van der Krabben Makelaardij
Profielfoto Heidi Oosterveen

Of de komst van het Walkwartier al een beetje leeft op de huizenmarkt? Er is maar één iemand die deze vraag kan beantwoorden: Heidi Oosterveen van Van der Krabben Makelaardij. Zij is namelijk het vaste aanspreekpunt voor mensen met interesse in een appartement op deze speciale plek. 

"We krijgen elke dag telefoontjes"
Heidi Oosterveen

Makelaar bij van der Krabben

De eerste vraag laat zich raden… 

“Het leeft zeker! We krijgen elke dag telefoontjes van geïnteresseerden. Soms wel tientallen op een dag. Van jonge mensen die van de dynamiek van het centrum houden. En van ouderen die dolgraag in een ruim appartement willen wonen, dichtbij allerlei stadse en culturele voorzieningen. Wie we ook spreken: iedereen is gecharmeerd van de bijzondere architectuur.”

Komt er ook voor ieder wat wils?

“Absoluut. Er is veel diversiteit in grootte en dus ook in prijsklasse. De oppervlakte van de koopappartementen varieert van 53 tot 190 vierkante meter. Ook komen er huurappartementen vanaf 41 vierkante meter.”

 

Bellen mensen ook voor het penthouse? 

“Ik heb ook al een aantal mensen aan de lijn gehad die een oogje op dit appartement hebben. Dit is natuurlijk een grote en unieke woning: op de vijftiende verdieping, mét uitzicht over de hele stad.”

"De voorinschrijving voor de Koopappartementen start op 6 mei"
Heidi Oosterveen

Makelaar bij van der Krabben

Wanneer starten jullie met de verkoop en de verhuur? 

“De voorinschrijving voor de koopappartementen start op 6 mei. Voor de verhuur opent de inschrijving later; naar verwachting in 2023.” 

 

Welke kenmerken hebben álle appartementen? 

“Elk appartement heeft een balkon of terras. Ook heeft iedere bewoner een eigen parkeerplek en een berging in de parkeergarage. Verder wordt op het dak van de winkels in de Walstraat een binnentuin aangelegd. Hier kunnen mensen in het groen, op hoogte, fijn relaxen op één van de zitvoorzieningen. En, uiteraard is het hele complex gasloos.” 

 

Hoe ziet de verkoopprocedure eruit?

“Als we met de voorinschrijving starten, maken we de ‘vanaf-prijzen’ bekend. Op basis daarvan kunnen geïnteresseerden hun voorkeuren aangeven. Hier hebben mensen zo’n anderhalve week de tijd voor. Vervolgens start de definitieve inschrijving, waarna de appartementen worden toegewezen aan hun toekomstige eigenaren. Meer informatie over deze procedure vind je hier. >

Voorbeeld terras van het penthouse in de woontoren van het Walkwartier
Aanzicht vanaf de oude parkeerplaats bij de Xenos
Voorbeeld inrichting van de binnenkant van een appartement
bovenaanzicht van het Walkwartier
Aanzicht vanaf de straat van het TBL

Maar dan duurt het nog even voordat deze mazzelaars de sleutel krijgen…

“Dat klopt. Het is een hele tijd, waarin van alles kan gebeuren. Zeker in de huidige huizenmarkt: mensen hebben hun woning vaak binnen afzienbare tijd verkocht. In elk geval ruim voor het voorjaar van 2024.”

"We hebben een uitgebreid huuraanbod voor een tijdelijk oplossing"
Heidi Oosterveen

Makelaar bij van der Krabben

Hoe moeten mensen hiermee omgaan?

“Ze hoeven zich in elk geval geen zorgen te maken, want ons team kan hen compleet begeleiden. We hebben namelijk alles onder één dak: hypotheekadviseurs voor de financiering, makelaars voor de verkoop van de huidige woning én een uitgebreid huuraanbod voor een tijdelijke oplossing.”

 

Wat voor ‘huiswerk’ kunnen geïnteresseerden alvast doen?

“Het is verstandig om een gesprek in te plannen met een hypotheekadviseur. Uit een financiële scan worden de mogelijkheden duidelijk en teleurstellingen voorkomen. Bovendien geeft een financiële scan ook voordelen bij het toewijzen van de appartementen. Ook kunnen geïnteresseerden hun interesse in het project alvast bekend maken via walkwartier-oss.nl. Daarna worden ze via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden.”

 

Wat anders: hoe is het om makelaar van dit project te zijn?

“In één woord: fantastisch! Het Walkwartier is geweldig voor de stad, voor alle Ossenaren en ook voor ons kantoor. Het is extra speciaal omdat we al vanaf het begin bij de plannen betrokken zijn. Zo hebben we mee kunnen denken over de invulling van het complex, de indeling van de appartementen en ook over differentiatie van de verdiepingen. Er zit heel veel voorbereidingstijd in, maar hierdoor leven we wel met hele team toe naar de start van de verkoop én de oplevering.”

 

Op naar nog veel meer telefoontjes.

“Zo is dat! En op naar veel enthousiaste kopers die een fijne woonplek krijgen.”