Hoofdinhoud
Terug Een portretfoto van Dolf Warris

Een grote verantwoordelijkheid, maar vooral een hele eer

oktober 2022
In gesprek met
Dolf Warris
Wethouder bij de gemeente Oss
Een portretfoto van Dolf Warris

Het is standaard in de gemeentepolitiek: wethouders presenteren eerst het coalitieprogramma en verdelen daarna de taken. Zo ook in het Osse gemeentehuis. Toen daar de portefeuille Centrum op tafel kwam, keken collega’s meteen naar Dolf Warris. De aangewezen man, omdat Cultuur al op z’n bordje lag én vanwege zijn goede contacten in het stadshart.

Zijn antwoord? De wethouder zei volmondig ‘ja’, maar hij stelde daarbij wel een voorwaarde. “Dat ook echt alles wat bij het centrum hoort in mijn takenpakket zou zitten”, blikt Dolf terug naar eind mei. “De markt, de kermis, evenementen, en… plan Walkwartier natuurlijk. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar vooral een hele eer. Want deze ontwikkeling geeft onze stad een enorme impuls.”

"Ik voel veel verbindingszin; dat maakt me een gelukkig man"
Dolf Warris

Wethouder bij de gemeente Oss

Waarborgen continuïteit

Om te voorkomen dat wethouders op eilandjes werken, vormen ze wel eens duo’s. Ook bij het Walkwartier, waarvan Frank den Brok het financiële stuk voor zijn rekening neemt. Of het tweetal voor het totale plan wijzigingen in petto heeft? “Nee, zeker niet!”, aldus Dolf stellig. “Dingen gaan gewoon verder, ze veranderen niet. Het zou superslecht zijn als we persoonlijke of partijvoorkeuren voor zouden laten gaan. Aan ons de taak om de continuïteit te waarborgen.”

Wethouder Dolf Warris geeft een high five met Wethouder Frank Den Brok

Focus op Warenhuis

Alle koopwoningen zijn op twee na vergeven, Berghege is volop aan het bouwen en andere Walkwartierzaken zijn op korte termijn niet actueel. Geen grote zorgen over de voortgang dus. Dolf kan zich daardoor focussen op het Warenhuis. “Ik voer veel gesprekken met de toekomstige bewoners”, zegt de GroenLinks-wethouder. “Want vierkante meters en inrichting zijn belangrijk, maar de mensen moeten het doen. Zij moeten er één groot en bruisend geheel van maken.”
 
Dolf ziet dat al levendig voor zich. Hij verheugt zich op gezamenlijke initiatieven van pak ‘m beet Bibliotheek Oss, het Titus Brandsmalyceum en K26. “Daarvan gaan mijn ogen glinsteren. Ik heb er ook echt vertrouwen in, want ik voel veel verbindingszin bij alle betrokkenen; dat maakt me een gelukkig man.”

"Laat inwoners vast lol beleven aan het Warenhuis"
Dolf Warris

Wethouder bij de gemeente Oss

Snel starten

Als het aan de wethouder ligt, lanceert het Warenhuis snel een ‘voorprogramma’ met gezamenlijke activiteiten. Zelfs zonder bouwwerk. “We praten nu veel over de programmering, maar wat mij betreft gaan we het snel echt doen. Laat inwoners alvast lol beleven aan het Warenhuis. Dan raken ze nu al verbonden bij het toekomstige cultuur- en educatiecentrum en wordt het geen gebouw dat we ‘op een gegeven moment’ openen. Daarvoor is het veel te belangrijk!”