Hoofdinhoud
Terug

Definitief ontwerp van het inrichtingsplan

november 2023

Hoe de omgeving van het Walkwartier er straks uit komt te zien? Dat is vastgelegd in het inrichtingsplan van de gemeente Oss. Na feedback van bewoners en ondernemers uit de buurt is de status van dat ontwerp onlangs veranderd: van ‘voorlopig’ naar ‘definitief’.

De gemeente Oss presenteerde het voorlopige inrichtingsplan tijdens informatieavonden op 7 en 12 juni. Omwonenden en winkeliers kregen vervolgens de kans om te reageren op het eerste ontwerp. Patrick Megens, projectleider IBOR (inrichting en beheer openbare ruimte) bij de gemeente, vertelt hoe het sindsdien is verlopen.

 

Hoeveel reacties zijn er binnengekomen?

“In totaal hebben we 21 vragen en suggesties ontvangen, waarbij de onderwerpen behoorlijk uiteenlopen. Van reacties op materialen en voorzieningen tot en met verkeer en veiligheid.”

 

Wat hebben jullie ermee gedaan?

“We hebben ze per thema ingedeeld en gebundeld in een reactietabel. Uiteraard hebben we iedere vraag en suggestie serieus meegenomen in onze overwegingen.”

 

Is het ontwerp aangepast?

“Jazeker. Voordat we de plannen definitief maakten, zijn deze op een aantal punten gewijzigd. Hieronder zie je het definitieve ontwerp. Wat er precies is veranderd vind je op deze pagina.”

Hoe gaat het verder?

“We werken nu aan de technische voorbereiding, de vergunningsaanvragen en de inkoop van materialen. Ook selecteren we een aannemer om de werkzaamheden uit te voeren.”

 

En wanneer beginnen die werkzaamheden echt?

“Dat is afhankelijk van de opleverdatum van de bouw. Als het Walkwartier klaar is, kunnen we starten met de inrichting van de omgeving. Daarover informeren we iedereen als het zover is.”

Gerelateerd nieuws