Hoofdinhoud
Terug

Rondje Bouw #2

mei 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • Sloopbedrijf Gubbels is al een tijdje ‘onzichtbaar’ aan het slopen, maar dit duurt niet lang meer. Op 1 juni verhuizen de sloopwerkzaamheden namelijk van binnen naar buiten. Dit is een mooie mijlpaal in aanloop naar de komst van het Walkwartier.

 

  • Op dit moment is de firma druk bezig met asbestsanering, waarvoor sommige compartimenten zijn ingepakt. Asbest is overigens het enige materiaal dat géén tweede leven krijgt. Lees hier meer over de duurzame aanpak van Gubbels.
Asbest verwijdering door Gubbels
Foto van werkzaamheden
Een man in een wit pak klaar om asbest te verwijderen.
  • Douglas is als laatste bewoner uit de bestaande winkel- en horecapanden vertrokken. De parfumerie is verhuisd naar een tijdelijk onderkomen aan de Heuvelstraat 6.

 

  • Door de bouwafrastering worden de terrassen eromheen kleiner. Dit kan helaas niet anders. In de zoektocht naar alternatieven is ter hoogte van IJssalon Alessandro een proefopstelling gemaakt. Hopelijk bieden extra bankjes en tafels aan diezelfde afrastering uitkomst.

 

  • Archeologen starten mogelijk in augustus – op het moment dat Gubbels vakantie viert – met hun onderzoek.
De douglas toen die nog open was in het pand van het Walkwartier
Het alternatieve terrasje wat is gecreeërd tegenover Alessandro
Het onderste bord is een voorbeeld van de eigen verkeersborden die geplaatst zullen worden.
  • De eindexamens van het TBL vinden dit jaar plaats in de tennishallen van De Rusheuvel. Zo weten de leerlingen zeker dat ze tijdens de schriftelijke eindproef geen last hebben van de sloopwerkzaamheden.

 

  • De komende tijd worden er verkeersborden in de huisstijl van het Walkwartier geplaatst. Hierop staan bijvoorbeeld aanwijzingen voor de kiss & ride-zone voor bouwlieden en instructies voor vrachtwagenchauffeurs om de motoren uit te zetten. Hiermee komt de theorie uit het BLVC-kader samen met de praktijk.

Gerelateerd nieuws