Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #1

mei 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • De sloop loopt perfect volgens planning. De winkelpanden zijn gestript, waarbij zo ongeveer alle materialen een tweede leven krijgen. Alleen het asbest niet. Op dit moment saneert sloopbedrijf Gubbels dit schadelijke materiaal, zodat het machinaal slopen op 1 juni kan starten.

  • Helaas heeft het Walkwartier te maken met vandalen. De omheining is beklad en er zijn twee inbraken geweest, waarbij materialen van Gubbels gestolen zijn. Hopelijk kunnen deze personen in de kraag worden gegrepen met behulp van de camerabeelden. 
Graafmachine van gubbels is bezig in het pand met slopen
Een hoop puin in de kelder van het voormalige V&D pand
Een bouwvakker die zijn handen aan het opwarmen is tijdens het werken door
Een hoop puin voor de New York pizza
Een inkijkje in de walstraat
  • Zie jij iets vreemds of verdachts? Maak dan foto’s als het kan en maak een melding via dit formulier. Staat de poort open? Bel dan de politie, want de omheining moet altijd gesloten zijn. 
"Staat de poort open? Bel dan de politie, want de omheining moet altijd gesloten zijn. "
Bas Timmers

Coördinator omgevingsveiligheid

  • Op het platte dak zijn vier eieren van een scholekster aangetroffen. Volgens het rapport van Bureau Buitenwaard komen deze rond 9 mei uit. De kuikens blijven daarna op het dak totdat ze kunnen vliegen, wat zo’n vijf weken duurt. Tot die tijd wordt het scholekstergezin met rust gelaten. Dit heeft geen invloed op de planning.

  • Tegenwoordig in Nulandse handen: de V&D-letters van de gevel. Deze zijn op 28 april opgehaald door Ruud de Bruin, die maar liefst 42 jaar voor het warenhuis in ‘s-Hertogenbosch heeft gewerkt. Het hele verhaal met Ruud lees je binnenkort hier.

  • Niet alleen sloopbedrijf Gubbels is op deze plek aan het werk. Op het terrein zijn nevenaannemers onder meer bezig met peilbuizen, sonderingen en nieuwe kabels. En in de buurt zijn ook Wehberg, Derijks en het TBL druk met bouwwerkzaamheden.
Verkeersbord verboden rijwielen te plaatsen
Er zijn stickers met fietsparkeerverboden op de bouwafrastering geplakt. Met daarbij het vriendelijke verzoek om de fietsen bij de ingang van de stad te parkeren. Wil je dat doen?

Gerelateerd nieuws