Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #4

juli 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • De scholeksterfamilie heeft het V&D-pand verlaten. Het jong was ‘vliegvlug’ en dus klaar om op eigen benen te staan. Ben je benieuwd hoe een akkervogel eigenlijk op een plat dak midden in de stad belandt? Lees dan het verhaal met ecoloog Ruben van Laar.

 

  •  Sloopupdate: het OCP-gebouw ligt helemaal plat en het V&D-pand is compleet gestript. Daarbij loopt Gubbels wel wat vertraging op, omdat ze in het oude warenhuis steeds weer asbest aantreffen.
het OCP-gebouw wordt gesloopt
Het OCP-gebouw ligt helemaal plat
het OCP-gebouw wordt gesloopt
  • Het is dan ook maar goed dat het sloopbedrijf wat ‘hulp’ heeft gekregen van centrummanager Jack van Lieshout en wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw. Dit trio doet er alles aan om ‘lellikerds’ de stad uit te jagen.

 

  • Da’s lekker zitten… Om de verkleinde terrassen van Espresso enzo en IJssalon Alessandro weer wat groter te maken, zijn er tien bankjes en tafels aan de bouwafrastering gemonteerd.

 

  • Centrumbezoekers kunnen meespieken tijdens de bouw. Er was al een kijkgat bij de Walkwartier-brievenbus, en daar komen er nog eens vier bij. Waar precies? Ter hoogte van Espresso enzo, Heeren van Nuland, Voorafentoe en de boom met het bankje eromheen aan De Wal.

 

  • Speciaal voor slopers en bouwers is er een instructiekaart Last Minute Risico Analyse (LMRA) gemaakt. Hiermee kunnen ze risico’s (snel) beoordelen en de werkzaamheden veilig starten. Voor zichzelf en hun omgeving.

Gerelateerd nieuws