Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #3

juni 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

 

  • Van de vier scholekstereieren is er één uitgekomen. Het beestje zit nog steeds met z’n ouders op het platte dak van het V&D-gebouw, maar dat zal niet lang meer duren. Volgens ecoloog Ruben van Laar is de kleine inmiddels ‘vliegvlug’. Snel meer over deze vogels via walkwartier.nl/verhalen…

  • Op de bouwafrastering zijn aanplakplekken te vinden. E-flex personeelsdiensten is de eerste die gebruik heeft gemaakt van deze reclamemogelijkheid, leuk! Heb je ook iets te melden? Schroom dan niet.

  • Sloopbedrijf Gubbels heeft een groter spuitkanon geplaatst om stofoverlast voor centrumbezoekers en omwonenden te voorkomen.

  • Op de bouwplaats aangekomen: ongedierteschermen. Deze moeten voorkomen dat bijvoorbeeld vogels, marters, muizen en ratten zich op verboden en onveilig terrein begeven.

  • Maandagmiddag wordt er door genodigden geproost op de start van de sloop (op 1 juni) van de horeca- en winkelpanden. Een bijzonder moment, een bescheiden feestje.
Openbare aanplak ruimte
Spuitkanon tegen stofoverlast

Gerelateerd nieuws