Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #5

augustus 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • Vrachtverkeer en 1.700 leerlingen tegelijk in de Carmelietenstraat: géén goed plan. Daarom is er een speciaal fietspad aangelegd voor TBL-scholieren. Zij kunnen vanaf 6 september via de nieuwe achteringang vanaf de Oostwal naar school. Conciërges houden voorlopig een oogje in het zeil.
  • Ook aan de voorzijde van het TBL is het nodige veranderd. Daar hebben drie parkeerplaatsen en een aantal fietsrekken plaats gemaakt voor een bredere stoep. Dit is de nieuwe laad- en losplaats voor leveranciers, zodat de doorgang naar de Molenstraat vrij blijft.
  • Sinds kort hebben vier camera’s de bouwplaats continu in beeld. Gebeurt er iets verdachts? Dan gaat er een seintje naar de plaatselijke beveiliging meldkamer. En die sturen vervolgens een plaatselijke bewakingsdienst op pad om polshoogte te gaan nemen.
camera op bouwterrein
speciaal fietspad TBL-scholieren
bouwterrein
  • Na een fijne zomervakantie gaat Gubbels maandag verder met slopen. De komende weken zijn de vloer en een paar kolommen – met asbest daarin – aan de beurt.
  • Omdat de V&D en het OCP-gebouw nu platliggen, zijn de karakteristieke gevels van de winkelpanden in de Molenstraat schitterend zichtbaar. Kijktipje hoor. Maar liefst niet via de bouwinrit via de Wal; om onveilige situaties voor geïnteresseerden te voorkomen, hebben we ruim zes kijkvensters in de perimeter gemonteerd waarop je rondom op veilige manier kunt aanschouwen. 
  • Het is niet voor het eerst dat deze gevels zo goed te bewonderen zijn, want er is al vaker wat op de plek van het Walkwartier gesloopt. Stadshistoricus Jurgen Pigmans vertelt daarover
  • De live webcam – die onlangs vernieuwd is – heeft een ‘terugkijkknop’ gekregen. Dankzij deze optie kun je terugspoelen naar 1 april; dit geeft een fraai beeld van het sloopproces.  
gubbels medewerkers
sloop gebouw
bouwterrein

Gerelateerd nieuws