Hoofdinhoud
Terug

Volg de bouw via de webcam in de kerktoren

maart 2021

Vanaf vandaag maak je de sloop van het oude V&D-pand en de bouw van het Walkwartier live mee. Bovenop de toren van de Grote Kerk is namelijk een webcam geplaatst die alle ontwikkelingen vanaf 54 meter hoogte vastlegt. Deze beelden bekijk je hier rechtstreeks.

Plaatsen van de webcam op de kerktoren
Plaatsen van de webcam op de kerktoren
Plaatsen van de webcam op de kerktoren

De plaatsing van de webcam is het gevolg van een mooie samenwerking tussen initiatiefnemer gemeente Oss en het kerkbestuur als ‘gastheer’. Zij hebben de toren – het hoogste gebouw van de stad – beschikbaar gesteld, zodat geïnteresseerden het project op een unieke manier kunnen volgen. 

 

Wat zie je?

Kijkers krijgen een real time beeld van het Walkwartier en de omgeving, waardoor de gebiedsontwikkeling beetje bij beetje zichtbaar wordt. “Ook hopen we dat deze transparante aanpak zorgt voor begrip voor overlast”, vertelt coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers. “De hoogtebeelden laten immers duidelijk zien dat binnenstedelijke hoogbouw erg complex is.”

 

Wat zie je niet?

Uiteraard wordt bij het uitzenden van de beelden rekening gehouden met de privacy van centrumbezoekers. “Op de beelden zijn geen mensen te zien”, verzekert Bas.

Foto vanaf de kerktoren waar de webcam is geplaatst.

Gerelateerd nieuws