Hoofdinhoud
Terug

Unieke bouwafrastering: met historie, poëzie en interactie

maart 2021

Een rondje om het toekomstige Walkwartier is vanaf vrijdag al de moeite waard. Deze week worden namelijk unieke bouwhekken geplaatst, met daarop historische foto’s van Stadsarchief Oss, gedichten van Stichting Poëzie Podium Oss en een greep uit de 100-jarige geschiedenis van de bibliotheek. 

In het bijzondere ontwerp van de afrastering zijn ook elementen opgenomen die voor interactie tussen de bouwplaats en de omgeving zorgen. Aan het Walplein is bijvoorbeeld een brievenbus te vinden waar je ideeën, tips of opmerkingen achter kunt laten. Coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers leegt deze brievenbus wekelijks.

Plaatsing perimeter
Plaatsing perimeter
Plaatsing perimeter

Kijkgaten, bankjes en statafels

Naast het inkijkje in de geschiedenis, geeft de bouwafrastering straks ook een inkijkje in de werkzaamheden. Later in april worden kijkgaten gemaakt, zodat je in het voorbijgaan even op de bouw kan ‘spieken’. 

Daarnaast worden extra zit- en hangplekken aan de afrastering bevestigd, zodat de verkleinde terrassen toch weer wat groter worden. Zo genieten gasten van IJssalon Alessandro deze zomer ook op houten bankjes of aan de statafels van een ijsje.

Gerelateerd nieuws