Hoofdinhoud

Bouwlogistiek

Instructiekaarten

Voor het Walkwartier is een uitgebreid BLVC-plan geschreven. BLVC staat voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Dit zijn vier aspecten waar veel aandacht aan wordt besteed, zodat de omgeving zo min mogelijk hinder ervaart.

Dit plan leidt tot een BLVC-kader, waarin allerlei afspraken en maatregelen staan beschreven. Via deze link kun je de laatste versie van het kader bekijken (laatste update: 16-11-2022, versie 15).

 

Addendums

Civiele werkzaamheden

 

Voor bouwers, logistiek én de omgeving

Ook instructiekaarten horen erbij; hieronder vind je een overzicht daarvan. Deze instructiekaarten zijn niet alleen van belang voor aannemers, onderaannemers en leveranciers, maar ook voor de omgeving van het Walkwartier. Zo wordt er een speciale fietsroute voor TBL-leerlingen aangelegd en worden minder validen via een omleiding welkom geheten in de stad.

 

Meer over BLVC

In onderstaande video wordt het BLVC-principe in iets meer dan een minuut uitgelegd. Op blvc.nl vind je alle informatie.

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.

Parkeren bezoekers centrum

Alle bezoekers van het centrum kunnen parkeren in de parkeergarage Bergoss of op het parkeerterrein Jurgensplein. De parkeerplaatsen op de Wal zijn niet meer in gebruik.

Bekijk hier de routebeschrijving naar parkeergarage Bergoss (max. hoogte 2m)

Bekijk hier de routebeschrijving naar parkeerterrein Jurgensplein

Calamiteitenroute nooddiensten

Als nooddiensten bij calamiteiten het centrum in moeten, kunnen ze gebruik maken van onderstaande route.

Omleiding Minder validen

Voor mindervaliden en slechtzienden is een toegankelijkere route uitgestippeld door het centrum. Dankzij deze omleiding vermijden ze de straten die door de bouwafrastering veel smaller zijn geworden. Ook ondervinden ze hierdoor geen hinder van de sloop- of bouwwerkzaamheden of van het bouwverkeer.