Hoofdinhoud
Terug

(Graaf)werkzaamheden rondom het Walkwartier

september 2021

De aanleg van kabels en leidingen zorgt de komende tijd voor verkeershinder rondom het Walkwartier. Van 22 september tot 3 december worden er in alle omliggende straten gleuven gegraven. “Ik raad doorgaand verkeer aan om de Carmelietenstraat te mijden en ergens anders te parkeren”, aldus Bas Timmers, coördinator omgevingsveiligheid.

Water, gas, stroom, internet en het riool: hiervoor zijn de nieuwe kabels en leidingen bestemd. Ook worden er twee nieuwe transformatoren geplaatst. “Eén trafo komt in de Carmelietenstraat, tegen parkeerterrein De Wal aan”, legt Bas uit. “Deze klus start komende woensdag al. De andere trafo komt tijdelijk op de laad- en losplaats voor het Titus Brandsmalyceum. Later krijgt deze een vaste bestemming.”

 

Alternatieve routes en parkeerplekken

Om de werkzaamheden aan de trafo’s veilig uit te kunnen voeren, worden er met hekken twee ‘subbouwplaatsen’ afgezet. Dit maakt de weg smaller en het parkeerterrein kleiner. “Je kunt daarom beter via de Oostwal of de Kruisstraat het centrum inrijden”, benadrukt Bas. “Op De Wal parkeren? Dat kan wel, maar manoeuvreren wordt lastiger. Parkeergarage Bergoss en het Jurgensplein zijn daarom logischere plekken. Het laden en lossen gaat van de Molenstraat naar de Haarviltstraat.”

 

Extra werkzaamheden

De realisatie van de trafo’s wordt gecombineerd met andere werkzaamheden, waardoor de overlast zo veel mogelijk beperkt blijft. Bas: “Zo krijgen de afvalbakken en de oversteekplaats aan de Molenstraat een nieuwe plek. En in de Carmelietenstraat maken we meteen de bouwuitrit voor de komende jaren, onder meer door het verwijderen van twee bomen. Ook de overblijfselen van het bushokje gaan weg.”

 

Op maandagochtend en in de avond

Waar gewerkt wordt, ontstaat hinder. Maar de gemeente, aannemers en Bas doen er alles aan om dit tot het minimum te beperken. “Er wordt zoveel mogelijk op maandagochtend en in de avonden gewerkt”, benadrukt Bas. “Op deze momenten merken centrumbezoekers, ondernemers en weggebruikers er het minst van. Ook positief: eigenlijk zou parkeerterrein De Wal vanaf 1 oktober helemaal gesloten zijn, maar daar gebruiken we voorlopig maar zes plekken van.”

 

Vragen?

Ben je benieuwd welke werkzaamheden waar en wanneer precies plaatsvinden? Of heb je andere vragen? Schroom dan niet om Bas te benaderen. Je kunt hier een bericht achterlaten.

Twee graafmachines graven in het puin.

Gerelateerd nieuws