Hoofdinhoud
Terug

Vanaf 20 juni: diverse wegafsluitingen Carmelietenstraat

juni 2022

Met de komst van het Walkwartier wordt de Carmelietenstraat éénrichtingsverkeer. Ook ná de oplevering van het nieuwbouwproject. De voorbereidingen op deze verkeersmaatregel starten op maandag 20 juni, met enkele wegafsluitingen als gevolg. 

Bomen en werkzaamheden in de Carmelietenstraat

Vanwege ondergrondverbetering en het plaatsen van poorten, hekken en een verkeersregelinstallatie is de Carmelietenstraat meerdere malen (gedeeltelijk) niet toegankelijk. Een overzicht van de hinder:

-       Gehele wegafzetting

Van maandag 20 juni 7.00 uur tot en met woensdag 22 juni om 19.00 uur

hinder 20 juni

 


-       Gedeeltelijk éénrichtingsverkeer

Van donderdag 23 juni tot en met woensdag 29 juni (de Carmelietenstraat is dan voor motorvoertuigen niet meer toegankelijk vanuit de Walstraat en de Burgwal)

hinder 23 juni


-       Geheel éénrichtingsverkeer

Vanaf donderdag 30 juni is de straat voor motorvoertuigen ook niet meer toegankelijk vanuit de Oostwal

hinder 30 juni


-       Halve wegafzetting

Op maandag 4 juli is er een halve wegafzetting vanwege het verplaatsen van de Wijkbushalte

hinder 4 juli
 


-       Blijvend éénrichtingsverkeer

Vanaf 18 juli is de Carmelietenstraat alleen nog vanuit de Molenstraat toegankelijk voor motorvoertuigen. Voetgangers en minder validen blijven welkom, maar vanwege het versmalde voetpad (1,65 meter breed) is een alternatieve route veiliger. Je vindt deze hier.

hinder 18 juli

Fietsers, kom via de fietsstraat of de Oostwal!

Fietsers zijn straks niet meer toegestaan in de Carmelietenstraat, omdat er vanuit de Walstraat en de Burgwal anders een gevaarlijke situatie ontstaat. De bocht wordt namelijk erg onoverzichtelijk. Kom je vanuit de Molenstraat? Dan word je gevraagd om even af te stappen.
 
Maar… het is voor alle verkeersdeelnemers nóg veiliger als fietsers hun centrumroute afleggen via de fietsstraat of de Oostwal. Dat is ongeveer net zo snel.

 

Verkeersanimatie

Er verandert de komende tijd nog meer in het verkeer rondom het Walkwartier. Wat allemaal? De belangrijkste maatregelen – die ook op 18 juli ingaan – ontdek je in deze animatie. Wil je álles weten? Lees dan het complete verkeersplan in het BLVC-kader.

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.

Gerelateerd nieuws