Hoofdinhoud
Terug

Groen licht voor het stadssportpark bij het TBL

maart 2022

De plannen lagen er al even, maar nu is het zeker: het stadssportpark op de velden van het Titus Brandsmalyceum komt er. Jeroen Donders, voorzitter van Het Hooghuis, en wethouders Kees van Geffen en Joop van Orsouw hebben vandaag hun krabbel onder de samenwerkingsovereenkomst gezet. 

De onderwijsinstelling en de gemeente versterken met het stadssportpark, dat onderdeel is van plan Walkwartier, de verblijfskwaliteit van het centrum van Oss. “Het wordt een urban playground midden in de stad”, schrijven ze in een gezamenlijk persbericht. “Een groen hart met een verbinding naar de sheddaken van Bergoss en het station.”

 

Groener centrum

Joop van Orsouw is blij dat de handtekeningen staan. Vooral vanwege het extra groen dat het stadshart rijker wordt. “Dit is één van de vier ontwikkelingen waarmee we de stad in en om het centrum willen vergroenen”, legt hij uit. “Ook voor de Raadhuislaan, het Fraterspark en de Eikenboomgaard liggen er plannen klaar. Dit heeft verschillende voordelen, maar het verbetert met name de leefbaarheid.”

Sportaccommodatie TBL

Inwoners van Oss kunnen over een jaar of twee in het openbare sportpark bewegen. Of juist even tot rust komen op een bankje. Net als leerlingen van het TBL, die daarnaast een nieuwe accommodatie tot hun beschikking krijgen. Joop: “Zo vergroten en versterken ze de mogelijkheden voor eigentijds bewegingsonderwijs. In het bijzonder voor de leerlingen van de masterclass sport and life science en de leerlingen die het examenvak Bewegen Sport en Maatschappij hebben.”      

 

Extra onderdelen

Naast de groene sport- en beweegomgeving en de gebouwde sportaccommodatie omvat de ontwikkeling op het TBL-terrein nog twee onderdelen. “Een deel van de fietsenstalling van de school is straks openbaar”, aldus Joop. “Ook wordt het terrein aan de voorzijde opnieuw ingericht en – je raadt het vast al – een stuk groener.”

Gerelateerd nieuws