Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #6

september 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • Met het verwijderen van de betonvloeren en de fundering is sloopbedrijf Gubbels voorlopig klaar. In de eerste weken van december komt de firma terug voor hun laatste klus: het afbreken van twee oude trafo’s.

 

  • De werkzaamheden voor twee nieuwe trafo’s zijn in volle gang. Er komt een tijdelijke variant op de stoep voor het TBL – deze wordt later verplaatst – en er komt er een trafo aan de Carmelietenstraat. Afgezet met bouwhekken heeft dit twee mini-bouwplaatsen opgeleverd.

 

  • Aan de Carmelietenstraat is BAAC (bureau voor Archeologie en Bouwhistorie) meteen een proefsleuf in gedoken; de stoep lag immers toch open. Ook op de bouwplaats hebben ze vooronderzoek gedaan. Archeologen Juliette en Mirjam vertellen binnenkort alles over hun aanpak, eerste bevindingen en verwachtingen van het vervolg.
Onderzoek door het bureau voor Archeologie en Bouwhistorie
Onderzoek door het bureau voor Archeologie en Bouwhistorie
Post in de brievenbus bij het Walkwartier
  • Met het tijdelijke vertrek van Gubbels is de gemeente tot 1 december ‘baas van de bouwplaats’. De komende maanden staan de aanleg van de nutsvoorzieningen en het archeologisch onderzoek op de agenda.
     
  • Op 17 december, als Gubbels de trafo’s heeft verwijderd, wordt de bouwplaats officieel overgedragen aan Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. Na de kerst wordt het terrein vergroot: dan komt parkeerterrein De Wal ook achter de bouwafrastering.
     
  • Tot slot nog heel wat anders: er zijn briefjes in onze brievenbus achtergelaten met twee heel heldere boodschappen. ‘We willen een graag een Zara’ en ‘We willen graag een H&M’. Bedankt voor de post. Nog meer wensen? Tips, ideeën en meningen zijn altijd welkom!

Gerelateerd nieuws