Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #7

december 2021

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

  • Jingle bells, jingle bells. Jingle all the… Bianca Hoegée van Centrummanagement Oss en een aantal centrumondernemers hebben het stadshart én de bouwplaats in kerstsferen gebracht. Er zijn onder meer veertien lichtgevende klokken op de perimeter geplaatst. Bianca vertelt alles over deze gezelligheid… 
  • Het zit er nu echt op voor sloopbedrijf Gubbels. Ze hebben de twee oude trafo’s op het V&D-terrein verwijderd, waarmee ook hun laatste klus geklaard is.
  • Ook Enexis is klaar: alle kabels en leidingen zijn gelegd en de straten zijn weer dicht. Uiteindelijk heeft de netbeheerder een puike klus afgeleverd, want ondanks enkele tegenvallers hebben ze de planning ruimschoots gehaald. En ze hebben er alles aan gedaan om de overlast te beperken. Hulde!
Stukken die gevonden zijn tijdens het archeologisch onderzoek.
  • In januari worden vijf bomen gekapt bij parkeerterrein De Wal. Ook graaft het bureau voor Archeologie en Bouwhistorie (BAAC) dan nog een extra proefsleuf op deze plek, in de hoop alsnog sporen van honderden jaren geleden te vinden. Eerder onderzoek leverde niet veel op.
  • Er wordt uiterst zorgvuldig omgesprongen met de monumentale plataan tegenover de horecazaken Voorafentoe en Het Franse Bakkertje. Hoe precies? Daar vertelt boomadviseur Jan Wildschut van Duifhuizen Boomadviesbureau binnenkort meer over.
  • Waarschijnlijk in januari: de webinar Start bouw. Hierin gaat coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers onder meer in op de verkeerssituatie tijdens de ontwikkeling van het Walkwartier. Voordat dit definitief is, is er eerst nog een overleg met winkeliers, de wijkbus, het TBL, de politie, de brandweer én de ambulancedienst.
  • Ook vindt er deze maand een gesprek plaats met de wijkboa’s en bouwtoezichthouders over onder meer handhaving.
  • Oké, nog één laatste doorkijkje naar januari. Begin 2022 voert Berghege de eerste kopersgesprekken, waarin de nieuwe eigenaren hun wensen kenbaar kunnen maken. Ook is het bouwbedrijf dan bezig met een plan van uitvoering voor de bouw van de parkeerkelder.

Gerelateerd nieuws