Hoofdinhoud
Terug

Verkeersveiligheid voorop: toch geen crashdeck

november 2022

In het vorige verkeersplan voor het Walkwartier stond een crashdeck in de Carmelietenstraat opgenomen. Niet als verplichte of noodzakelijke maatregel, maar vooral om de sociale veiligheidsnorm te garanderen. Toch gaat er in het nieuwe plan een streep door het deck.

"“Uit nader onderzoek blijkt dat het crashdeck juist voor een onveiligere verkeerssituatie zorgt”"
Bas Timmers

Coördinator omgevingsveiligheid

“Uit nader onderzoek blijkt dat het crashdeck juist voor een onveiligere verkeerssituatie zorgt”, verklaart coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers. “De staanders die nodig zijn, belemmeren namelijk het zicht in de toch al smalle Carmelietenstraat. Ook zouden we bij het plaatsen van het crashdeck op meer moeilijkheden stuiten, zoals de kleine bouwplaats. Omdat het niet per se nodig is, zetten we verkeersveiligheid voorop.”

 

En geen tweerichtingsverkeer voor fietsers

Dat doen Bas en andere betrokkenen ook als het gaat om tweerichtingsverkeer voor fietsers in de Carmelietenstraat. Die optie is bekeken, maar afgeketst. “Dit kan namelijk voor problemen zorgen op de Molenstraat ter hoogte van de Haarviltstraat, omdat hier straks veel bouwverkeer rijdt”, aldus Bas. “Dat willen we niet laten kruisen met fietsers. Er zijn nog geen ongelukken gebeurd en dat willen we graag zo houden!”

Gerelateerd nieuws