Hoofdinhoud
Terug

Drie vlaggen de lucht in: het hoogste punt bereikt

maart 2024

Directeur Tom Bongers van Berghege, regiomanager Hendrik Hulscher van Van Wanrooij Projectontwikkeling en wethouder Dolf Warris van de gemeente Oss hesen dinsdagmiddag tegelijk de vlag. Dat deden ze op het dak van de vijftiende verdieping: het hoogste punt van het Walkwartier.

Om deze mijlpaal op een kleine vijftig meter hoogte te vieren, kregen genodigden een speciale Walkwartier-bouwhelm op en gingen ze met de lift omhoog. De aankomst boven zorgde voor groot enthousiasme. “Jongens, hebben jullie die betonnen ballen gezien?!”, aldus architect Liesbeth van der Pol tegen haar collega’s van DOK Architecten. “Ze zitten al op de gevel.” “Wat een uitzicht”, zegt Martin Hagreis, stadsontwerper bij de gemeente Oss. “Daar zie je zelfs de brug van Zaltbommel.” 

‘Vandaag is het feest!’ 

Voor de aanwezigen was de viering van het hoogste punt een speciaal moment. De meesten zijn al jaren bij het project betrokken, sommige zelfs sinds 2008. “Het begon met mensen die durfden te dromen”, refereerde wethouder Warris tijdens zijn speech naar de start. “Uiteindelijk heeft ‘het lelijkste gebouw van Oss’ plaatsgemaakt voor dit fantastische bouwwerk.” Ook collega-wethouder Frank den Brok, Hulscher en Bongers richtten zich tot de genodigden. “Vandaag is het feest!”, zei laatstgenoemde onder andere.

 

DOK’s toegift

Na het hijsen van de vlaggen met daarop de logo’s van Berghege, Van Wanrooij en de gemeente, kreeg Van der Pol de microfoon. De architect had nog een speciale toegift. “Voor elke winkelgevel in de Walstraat hebben we betonnen details ontworpen, die een link leggen naar het industriële verleden van de stad. Dit worden elementen waar je met je hand langsgaat, zó bijzonder.” 

 

Van der Pol besloot met het openen van een houten DOK-koffertje. Hierin zat voor iedereen zo’n geveldetail in brochevorm. Met dit cadeautje opgespeld, was het tijd om te proosten.

Gerelateerd nieuws