Hoofdinhoud
Terug

Paaltje in de Molenstraat vanaf 1 juli buiten gebruik

juni 2021

De bollard in de Molenstraat, het inzinkbare paaltje, kan per 1 juli niet meer gebruikt worden. Door de werkzaamheden aan het Walkwartier is er voor deze centrumingang te weinig ruimte ontstaan. Bewoners en ondernemers kunnen wel gebruikmaken van de entree in de Kruisstraat. 

Gemeente Oss, de veiligheidsdiensten en coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers hebben bij dit besluit de veiligheid in de ‘bouwplaatszone’ onder de loep genomen. Belangrijkste conclusie: het is een must dat de brandweer, ambulance en politie ook zonder deze doorgang ter plaatse kunnen komen.

 

Bereikbaarheid voor veiligheidsdiensten

Dit lukt. De brandweer kan aan beide zijdes van de bouwplaats blusvoertuigen op veertig meter plaatsen. En voor ambulance en politie is het essentieel dat de calamiteitenroute van drie meter vrij blijft. Om dit voor elkaar te krijgen, worden in de Molenstraat en Walstraat – die tijdelijk smaller zijn – onder meer fietslabels, ritsborden en wegmarkeringen geplaatst. Ook worden er met centrumondernemers afspraken gemaakt over hun terrassen.

 

Meer weten?

Wanneer het paaltje weer in gebruik genomen wordt, is nog niet bekend. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan het BLVC-kader. Hierin zijn alle afspraken opgenomen over Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Ook kun je contact opnemen met Bas Timmers via info@walkwartier.nl of 06 – 39 58 69 20.

Gerelateerd nieuws