Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #11

november 2022

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw met hoofduitvoerder Hans van Dinther en coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

Storten van beton op de bouwplaats
Lunch op hoge hoogte op de bouwplaats
Bouwplaats vanaf boven gefotografeerd
  • Alle kolommen in de kelder zijn gestort, waardoor de bouw vanaf nu alleen nog maar de hoogte in gaat en de twee kranen steeds verder verdwijnen. Hoe die kranen dan straks verwijderd worden? Met de ene kraan wordt de andere afgebroken. En er komt dan weer een extra kraan om die tweede af te breken, maar dat is natuurlijk nog lang niet het geval.

  • De begane grondvloer onder de toren is inmiddels ook gestort. Op dit moment worden zelfs al de eerste wanden van de toren gestort, die maar liefst 4,20 meter hoog zijn. Dat is nodig omdat hier winkelruimte komt en er plek moet zijn voor installaties in het plafond. Eén ‘nadeel’: ze belemmeren Hans z’n zicht vanuit de keet richting de portier.

  • Daarnaast worden momenteel de breedplaatvloeren gelegd die het kelderdek vormen en dus ook de begane grondvloer. Eind volgende week ligt de laatste.

  • Om de kans op uitglijden voor fietsers te verkleinen, worden de gladde stelconplaten in de bocht van de Molenstraat/Carmelietenstraat 5 december opgeruwd. Ook wordt dan het straatwerk verhoogd.

  • Deze week nog wordt het slotstuk van de kelderwand gestort, waardoor de bouwkuip rondom helemaal dicht is. De stad heeft er hierdoor een flink zwembad bij. Brrr…

  • Het aanvullen van de kelder kan niet vanaf de bouwplaats. Daarom komt er knijpwagen die dit vanaf de buitenzijde doet. Niet te vermijden: dat gaat gepaard met overlast, net als het aantrillen van de grond. Deze werkzaamheden zouden plaatsvinden in de laatste weken van december, maar vanwege de feestdagen en winkeldrukte is dit verzet naar week 2, 3 en 4.

  • Naast de vele betonwerkzaamheden gebeurt er natuurlijk meer. Zo is veel timmerwerk nodig om de breedplaatvloeren te kunnen leggen en ook de elektricien is elke dag aanwezig.
  • En heel wat anders: dit jaar komen er opnieuw enorme kerstklokken te hangen om de bouwplaats vrolijk te versieren.

  • Tot slot nog verkeersnieuws. In de straat Oostwal zijn extra borden en tekens op de weg aangebracht om te benadrukken dat in de Carmelietenstraat éénrichtingsverkeer geldt. Verder treffen de TBL en de gemeente voorbereidingen om de vele geparkeerde fietsten aan de Molenstraat op het eigen terrein te plaatsen.  

 

Sta marketingcookies toe om deze video te bekijken en ververs daarna de webpagina. Klik hier om uw cookietoestemming te wijzigen.

Gerelateerd nieuws