Hoofdinhoud
Terug

Rondje bouw #13

mei 2023

De werkzaamheden voor het Walkwartier zijn in volle gang. Maar wat speelt zich nou precies af achter die fraaie omheining? Via Rondje bouw met hoofduitvoerder Hans van Dinther en coördinator omgevingsveiligheid Bas Timmers krijg je een inkijkje. Soms elke week, soms eens per maand. Puur afhankelijk van het aantal interessante gebeurtenissen, weetjes en feiten.

Overzichtsfoto van de werkzaamheden van het Walkwartier
Overzichtsfoto van de werkzaamheden van het Walkwartier
Overzichtsfoto van de werkzaamheden van het Walkwartier
Overzichtsfoto van de werkzaamheden van het Walkwartier
  • Vorige week is de vijfde verdiepingsvloer van de woontoren gestort. Daarmee komt dit bouwdeel los van de rest: de toren steekt er letterlijk bovenuit.  
  • Kijk je vanuit de Molenstraat over de bouwplaats richting de Walstraat? Dan zie dat de metselwerkzaamheden bij de huurappartementen zijn gestart. Vanaf het terras van IJssalon Alessandro zijn al enkele penanten zichtbaar.
  • In de gevel aan de Walstraat worden nu de kozijnen gesteld, zodat de metselaars ook aan deze zijde aan de slag kunnen. Hier komt een fraai stukje metselwerk: onder andere in verschillende kleuren.
  • Iets hoger bij het verhuurgedeelte wordt volop gewerkt aan de wapening en de e- en w-voorzieningen voor de derde verdiepingsvloer. Begin juni wordt hier beton gestort.
  • Om een koudebrug te voorkomen, is in de kelder gestart met het isoleren tegen het onderdek. Na de het aanbrengen van de vezelplaten kan de installateur aan de gang.
  • Er staat sinds kort een goederen- en personenlift opgesteld bij het TBL. Hiermee kunnen bouwers veilig omhoog met hun materiaal. Handig natuurlijk, want het Walkwartier gaat alsmaar verder de hoogte in.
  • Om ook de veiligheid van omwonenden en winkelend publiek te garanderen, staan steeds meer steigers in de netten.
  • Doordat de bouw vordert, wordt het vergezicht door de kijkgaten kleiner. Wil je toch meekijken? Gelukkig hebben we de webcam nog.

Gerelateerd nieuws